Oorsprong is vooral een wens: de wens om kinderen én volwassenen op een speelse en leerzame manier kennis  te laten maken met duurzaamheid en natuur. De thuisbasis van Oorsprong is Landgoed Grubbestein, waar genoten kan worden van bos, tuin en gras. Op Grubbestein wonen Filiz en Jeroen, en samen met Remco van stichting Meemaken zijn zij de initiatiefnemers van Oorsprong.

Het eerste initiatief van Oorsprong vindt plaats met basisscholen: Project Oorsprong. Dit lespakket bestaat uit 3 lessen van een dagdeel op school en een tweedaags kamp op Grubbestein. Tijdens dit project werken kinderen aan de kerndoelen voor het basisonderwijs maar wordt ze vooral de mogelijkheid geboden de natuur te beleven. We kijken niet alleen hoe een plantje groeit en hoe een diertje heet, maar gaan ook creatief bezig met wat we in de natuur vinden. We zien hoe bijna alles om ons heen uit de natuur komt en wat we zelf van natuurlijke materialen kunnen maken. Samen verwonderen we ons over hoe een varen een palmboom kan worden op het eiland dat je hebt gemaakt van klei uit de grond. We zien hoe je een stuk schors kan laten zweven en welke planten je kan gebruiken om een fluit te maken.

Heb je interesse in Project Oorsprong op jouw school? Mail ons voor een uitgebreide beschrijving van het lespakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>