Na een week van regen is het goed terugdenken aan ons heerlijke kamp van 10 tot 12 juni. Met 29 kinderen en 10 begeleiders hebben we enorm genoten van Camping Oorsprong.

Vrijdagavond kwamen de kinderen aan en hebben ze, met hulp van hun ouders, de tenten opgezet. Er bleek 1 tent meteen al stuk maar gelukkig hadden we op Grubbestein nog een extra tent staan. Die meiden hebben dus kunnen genieten van een hele ruime tent, een geluk bij een ongeluk!

Van al dat opzetten en inrichten krijg je honger. Ralph de kok had een lekkere groentesoep en gebakken aardappeltjes gemaakt. Ernaast veel vers Turks brood en de kinderen hebben goed gesmikkeld. ‘s Avonds was er een spannend spel bij het kampvuur met Frida Vonk (de tante van…). Gelukkig konden de kinderen ‘s  nachts nog wel slapen!

Het slapen duurde alleen niet zo lang, om 6 uur stond iedereen te springen voor een fijne dag Oorsprong. De kinderen hadden vrijdagavond gekozen welke workshops ze wilden doen en na het ontbijt (eitjes!) ging iedereen op pad voor de eerste workshopronde. Struinen met Martijn, het lab in met Filiz, kruidenbuiltjes maken met Angelique. Maar natuurlijk ook vuur maken met Kevin, bouwen met Dick en een theaterworkshop van Jasmin en Sieger.

Na de lunch was er een tweede workshopronde, maar tussendoor was er genoeg tijd om gewoon te genieten van de ruimte en het bouwwerk dat de kinderen met Dick hadden gemaakt.  En er moest natuurlijk ook gecorveed worden, afwassen, koken, maar ook hout hakken en zagen!

Na de pasta met rode saus was het weer tijd voor het avondspel. Geen gewoon levend stratego, maar een echte dierenstratego. Met teken, vossen, kippen en blaadjes. Daarna muziek en een spannend verhaal van Sieger bij het vuur. Toch wel moe kropen de kinderen in hun tent.

Zondag nog 1 workshopronde en helaas pindakaas, na de lunch kwamen de buien. Net een paar uur te vroeg om het weekend helemaal droog af te hebben kunnen maken! Maar het was wel knus in de woonkamer van het houten huis. Gelukkig klaarde het nog even op om buiten nog wat energie kwijt te kunnen voor de afscheidsceremonie. Dit jaar voor het eerst in de tipi, met een mooi vuur en een tabaksceremonie. Nee hoor, niet om te roken. Maar net als bij de oude indianen: een blaadje tabak in het vuur leggen om jouw wens of gedachte te  verspreiden. De kinderen hadden mooie woorden voor elkaar en het kamp. We hebben enorm genoten van dit laatste uurtje!

En dan is het kamp alweer voorbij…de natte tenten inpakken, de zelfopblazende matjes oprollen en terug in het zakje krijgen, elkaar gedag zeggen en dan lekker in slaap vallen in de auto… Het was weer mooi!

« 1 van 2 »

 

One thought on “Camping Oorsprong juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>